onsdag 17 juni 2009

Täckningskarta för hastighet på mobilt bredband

Detta är en kanontjänst om du vill se var det finns bra eller dålig täckning vad gäller hastigeten på mobilt bredband.

Alla mätningar som gjorts via iphoneapplikationen sparas i vår databas. Denna information används sedan på kartan nedan för att ge er alla en bra överblick hur hastigheten är runt om i Sverige.


Besök http://www.bredbandskollen.se/mobile.php för mer information och för karta.


Varför har ni tagit fram denna karttjänst?


Mobilt bredband har de senaste åren med högre hastigheter och konkurrenskraftiga priser blivit ett bra alternativ till traditionellt bredband som ADSL, fiber och kabel-tv. Men eftersom mobilt bredband på många områden skiljer sig från fast har vi jobbat med att ta fram speciella verktyg som passar dessa tjänster bättre. Till skillnad från fast bredband varierar hastigheten bland annat beroende på var man befinner sig.



När vi lanserade Bredbandskollen iPhone blev det enkelt att mäta sitt mobila bredband direkt från telefonen var man än befann sig. Med vår nya karttjänst kan användarna enkelt se andras mätningar på en karta i sin webbläsare.



Vi ser kartan som ett bra komplement till operatörernas täckningskartor eftersom denna karta är baserad på riktiga mätningar från användare själva. Dessutom tillkommer det tusentals nya mätningar varje dag.




Vad kan påverka min hastighet när jag mäter över 3G/edge?

Hastigheten kan variera beroende på:

•Täckningområdet, det vill säga vilket maxhastighet som kan uppnås just där du befinner dig.

•Avståndet till basstationen.

•Om du surfar inomhus, utomhus eller i en bil.

•Varifrån du surfar, sitter du i källaren får du en lägre hastighet än om du sitter i ett rum med fönster som gör att radiosignalerna når fram.

•Hur många användare som samtidigt surfar i samma område.

Inga kommentarer: