torsdag 30 oktober 2008

Assa 2000 Evo – se upp för detta lås

Via uppdrag granskning.

Information och beställning av skydd för ASSA Evo-lås

En metod för att manipulera och därigenom öppna entrélåset ASSA Evo har den senaste tiden spridits över internet. Vi vill att alla som har våra lås ska känna sig helt trygga. Därför har vi tagit fram ett skydd för ditt lås som förhindrar den aktuella metoden. Skyddet är kostnadsfritt, lätt att installera och ger ett fullgott skydd mot manipulation.

Vi har tidigare informerat om att en dörrspringa som är smalare än en 5-krona (mindre än 2 millimeter) inte behöver något skydd. Nu har vi fått in en handfull rapporter på att även dörrar med smalare dörrspringa går att manipulera. Vi undersöker detta och arbetar med en lösning även för dessa dörrar. Vi räknar med att ha den nya lösningen klar för distribution inom ett par veckor.

Är din dörrspringa mindre än 2 millimeter, och du vill redan nu montera ett skydd? Då råder vi dig att justera springan så att det befintliga skyddet går in. Om du är osäker på hur du gör, kontakta din auktoriserade låssmed.

Vi beklagar om våra ändrade råd innebär en olägenhet för dig. Vårt mål är att alla som har vårt lås ska känna sig helt trygga, och då måste vi anpassa våra rekommendationer efter gällande situation.

Följ instruktionen nedan så ser vi till att du får det skydd som passar just din dörr hemskickat kostnadsfritt.

Via Assa.se

Se metoden för att öppna här och här.